MENIU

Primele declarații ale mamei care a filmat-o pe învățătoarea care ar fi cerut șpagă

<p>&Icirc;nvățătoarea de la Școala 10 din Capitală care a cerut șpagă a fost demisă</p>

Femeia care a filmat-o pe ascuns pe învățătoarea Dana Blându, de la Școala 10 din Capitală, în timp ce le cerea bani pentru cadouri, a făcut primele declarații după scandalul izbucnit. 

Femeia care a filmat-o pe ascuns pe învățătoarea Dana Blându a povestit cum a ajuns să ia această decizie. 

"Hotărâsem să îmi mut copilul la o altă școală, dar asta nu însemna să iau atitudine. Eu, personal, am fost consternată de foarte multe gesturi, întâmplări, dar mai ales de cum stau unii oameni și acceptă să fie jigniți, să li se traseze sarcini, să li se bage mâna în buzunar și să se ia hotărâri pe banii lor, de dragul “progresului”. S-au plătit bani din fondul clasei, fără să fim consultați, am fost puși în fața faptului împlinit. Momentul culminant a fost însă când doamna ne-a transmis să nu ne prindă cu un cadou de grup pentru că vrea sa vadă cum o apreciem individual. Ne-a trasat o listă de încă 17 persoane din școală, pe care trebuia sa le “salutăm”. Când i s-a spus că nu avem buget și pentru portari, a spus că trebuie să luam măcar o sticlă de vin și un cozonac “că porcii le vin de la celelalte clase”. Nu am calculat nici o consecință, am acționat spontan, din impuls și din dragoste pentru copilul meu", a povestit femeia, într-un interviu publicat pe blogul Simonei Tache.  

Femeia care are o fetiță la clasa pregătitoare pregătită de către învățătoarea Dana Blându a mai povestit că a avut o experiență dezamăgitoare cu aceasta. "Experiența mea personală cu doamna învățătoare a fost mai mult decât dezamăgitoare. Am depășit mai multe momente umilitoare de dragul copiilor, am lăsat de la mine și am încercat să o ignor și să o evit. Un tătic spunea ieri că se simțea exact ca un sclav în preajma doamnei. Acesta era și feeling-ul meu… Și chiar dacă e clar că nu vorbesc în numele tuturor, vorbesc cel puțin în numele celor care m-au sunat și s-au plâns la mine. Au existat constant 2-3 voci care s-au opus doamnei, însă ne punea la punct cu o abilitate maximă, găsea mereu motive și sfârșeai prin a te simți prost."

Ea mai dezvăluit că mai există un părinte care are o înregistrare video similară cu învățătoarea Dana Blându: "Am avut plăcuta surpriză să aflu că un alt parinte avea o înregistrare în care doamna ne făcea “idioți”, “tâmpiți”, “oi” etc. Experiența dumnealui cu doamna învățătoare a fost de departe cea mai dură, mult mai rău decât ceea ce s-a auzit în înregistrarea mea. Dar am aflat de-abia după ce eu făcusem pasul. Și mi-a dat curaj pentru mai departe, mi-a confirmat că nu sunt singură".

Citiți restul interviului pe simonatache.ro

Mai multe articole despre:
şpagă învăţătoare scoala 10