MENIU

PRIMELE CONCLUZII la Spitalul din Huşi, după MOARTEA unei fetiţe de 4 ani. Ce păţesc MEDICII

Anchetă la Spitalul Municipal Huși: O fetiță A MURIT imediat după internare

Au fost date publicităţii primele concluzii ale anchetei făcute de Corpul de control la Spitalul din Huşi, acolo unde o fetiţă de patru ani a murit, după ce a făcut o reacţie alergică la antibioticul administrat de medici, fără a fi testată în prealabil pentru alergii.

Astfel, conform comunicatului de presă de la Ministerul Sănătăţii, s-au descoperit mai multe nereguli în felul în care a fost tratată fetiţa de patru ani care a murit şi s-au aplicat mai multe amenzi. Copilul fusese internat pentru o laringită.

S-a aplicat amendă contravenţională pentru Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vaslui, în cuantum de 20.000 lei, conform art. 23 lit. a din HG 857/2011 „Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice următoarele fapte:a) nerespectarea obligaţiilor impuse de reglementările legale în vigoare privind activitatea echipajelor de prim ajutor calificat;...”.

Amendă a primit şi spitalul din Huşi, în cuantum de 25.000 lei, conform art. 25 (2) lit.a din HG 857/2011 „Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei în cazul faptelor săvârşite de persoanele fizice, respectiv cu amendă de la 10.000 lei la 25.000 lei în cazul faptelor săvârşite de persoanele juridice:a) nerespectarea dispoziţiilor legale în vigoare privind procedura de preluare şi internare a cazurilor de urgenţă;..”.

Medicul pediatru Bianu Paraschiv Floreta a primit o amendă de 2000 de lei, dr. Ababei Gabriela, medic şef CPU a primit o amendă de 1500 de lei, alte două amenzi fiind date directorului medical şi  responsabililor de la blocul alimentar şi spălătorie la Spitalul din Huşi.