MENIU

Primele ARESTĂRI după valul de incendii din Italia: Cine sunt cei doi bărbați care voiau să aprindă focul lângă un parc național din Sicilia

Poliția italiană

Poliţia din Sicilia a arestat, ieri, doi bărbaţi prinşi în timp ce se aflau pe punctul de a aprinde focul în pădurile de pe această insulă. 

Potrivit poliţiei italiane, vorbim despre doi indivizi în vârstă de 80 de ani şi, respectiv, 25 de ani, care erau pe punctul să aprindă focul în Monti Nebrodi, o regiune muntoasă din Sicilia care se suprapune parţial cu un parc naţional.

Poliţia susține că pe lângă cei doi incendiatori a fost arestată şi o a treia persoană, acuzată de comiterea aceleiaşi infracţiuni în urmă cu câteva zile, relatează HotNews.ro.

Localnicii care aprind intenţionat focuri în pădure, ajutaţi de actualul val de căldură şi de seceta severă, sunt consideraţi vinovaţi pentru multe dintre incendiile de vegetaţie care devastează în prezent coastele italiene de la Marea Adriatică şi multe dintre insulele îndrăgite de turiștii străini.

În dimineața zilei de astăzi, serviciile de urgenţe italiene au confirmat că desfăşoară peste 1.100 de operaţiuni de stingere a unor incendii naturale la nivelul întregii ţări. Avioanele pompierilor au fost trimise inclusiv în regiunea Calabria din sudul Italiei, mai arată sursa citată.