MENIU

Primarul municipiului Urziceni, Constantin Sava, urmărit penal

<p>Buzău: Doi copii de 13 ani, prinși &icirc;n timp ce voiau să spargă un magazin</p>

Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore pe numele lui Constantin Sava, primar al municipiului Urziceni, şi începerea urmării penale pentru Maria Irimie, director executiv al Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa îl acuză pe Constantin Sava de instigare la infracţiunea de abuz în serviciu şi pe Maria Irimie, de abuz în serviciu.

Oamenii legii arată că, la data de 4 iunie 2014, primarul din Urziceni a făcut o înţelegere cu administratorul firmei SC C SRL şi a determinat-o pe Irimie, director executiv al Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale din cadrul municipalităţii, să dispună sistarea propririi instituită asupra conturilor bancare ale societăţii comerciale, pentru suma de 50.540 lei. Banii reprezentau debite restante din impozite şi taxe locale.

Astfel, s-a produs un prejudiciu Primariei Urziceni, în cuantumul sumei, şi o vătămare a drepturilor şi intereselor legitime ale municipiului.

După dispunerea încetării executării silite, reprezentanţii SC C SRL, în aceeaşi zi, au transferat integral sumele de bani existente în conturile bancare, care ar fi acoperit datoria către unitatea administrativ locală.

În acest dosar, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate din partea Inspectoratului Judeţean de poliţie Ialomiţa.