MENIU

Primarul din Urziceni, EXCLUS din PNL după ce o femeie a născut pe trotuar - Constantin Sava rămâne însă edilul orașului

Primarul din Urziceni, Constantin Sava, a fost exclus din PNL. Decizia vine la patru zile de la incidentul revoltător din fața spitalului din oraș, când o  femeie a fost lăsată să nască pe trotuar. 

 

Primarul din Urziceni, Constantin Sava, a fost exclus joi din PNL, după ce o femeie a născut pe trotuar în fața spitalului din oraș.

Președintele PNL Ialomița, Dragoș Soare a anunțat că decizia a fost luată cu unanimitate de voturi, prin vot secret.

„Începând de astăzi, primarul Constanti nSava nu mai este membru PNL”, a spus Dragoș Soare la un post TV.

Întrebat de ce a fost luată decizia abia la 4 zile după incident, liderul PNL a explicat că „nu se poate lua o decizie fara o analiza, pe statutul partidului”.

Liderul PNL Ialomița - Dragoș Soare, anunțase deja, în exclusivitate la Realitatea PLUS, că primarul Urzicen iva fi dat afară din PNL.

„Domnul Constantin Sava a fost suspendat din PNL în februarie 2022, tot în urma comportamentului neadecvat. Atunci am propus suspendarea din funcția de șef al filialei locale liberale. A fost primul semnal pe care i l-am dat. Am spus că nu este reduta personală a domniei sale nici PNL Urziceni și nici orașul. Peste tot declara că „PNL sunt eu”. De atunci am devenit inamicul public nr. 1 al domniei sale”, a declarat liderul PNL Ialomița la Realitatea PLUS.

Managerul spitalului Urziceni, out din PNL. Urmează primarul. Ce spune liderul PNL Ialomița

Cazul femeii lăsate să nască pe trotuar, în fața Spitalului Urziceni, a declanșat anchete și anunțuri privind decizii de demitere a managerului spitalului și a lui Constantin Sava din PNL încă de luni, 31 iulie.

Scandalul de la Spitalul municipal Urziceni a izbucnit după ce o femeie a născut, luni, 31 iulie, pe trotuar, lângă Spitalul din Urziceni, care a refuzat-o. Aceasta a fost asistată de medicii de pe Ambulanța venită la cererea spitalului.

Reamintim că o femeie, de 24 de ani, din localitatea Bărbuleşti, s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Urziceni, în travaliu, la scurt timp aceasta născând în curtea unităţii medicale.

Inițial, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a susținut că a văzut imaginile de la Urziceni și că a trimis deja Inspecția Sanitară de Stat la Urziceni. 

Ulterior, ministrul Sănătății a cerut demisii în urma incidentului șocant cu femeia care a fost nevoită să nască în stradă și nu în spital, în anul 2023, în România.

Poliția Ialomița a anunțat că a fost deschis dosar penal pentru abuz în serviciu, în cazul femeii care a născut în faţa Spitalului Urziceni.

„La data de 31 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Urziceni s-au sesizat din oficiu, în urma imaginilor apărute în spaţiul public, privind o femeie care naşte în curtea unei unităţi medicale. Faptele privesc săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, ca urmare a neîndeplinirii atribuţiilor de serviciu de către personalul medical”, a transmis, luni, IPJ Ialomiţa.

Managerul spitalului în curtea căruia o femeie a născut pe asfalt: „Nu pot să vă spun de ce s-a întâmplat”

Spitalul Urziceni, locul ororilor medicale. Alte cazuri halucinante petrecute în spital, dezvăluite de un jurnalist local

Managerul spitalului a fost suspendat din funcție, după ce primarul Sava anunțase că o va demite.

Primarul din Urziceni, după ce o femeie a născut pe trotuar: Luăm decizia cu managerul. Asta rezolvă problema?!

„Noi am vrut să facem din acest spital un spital-exemplu din județul Ialomița. (...) 

Este păcat. Este regretabil așa ceva, e de neînchipuit (despre femeia care a născut și bărbatul care a murit acasă). Nu trebuie să se întâmple așa ceva niciodată și nicăieri. 

Domnii medici să-și facă datoria. Așa cum ne-o facem noi, administrația publică locală și pompăm bani cu găleata, cu milioane de euro le punem la dispoziție, același lucru trebuie să-l facă și domnii medici. Că noi nu suntem de specialitate, cei din Consilul local. (...)

Trebuia sa fiu medic și să fac eu ce trebuie acolo. Din păcate eu nu sunt medic. (...)

O să mă internez eu acolo și o să stau o lună de zile, o să stau portar...”, a declarat primarul Constantin Sava, luni seară, în exclusivitate la Realitatea PLUS.

Inspecţia Sanitară de Stat a amendat managerul Spitalului Municipal din Urziceni, medicul de gardă şi asistenta care se aflau în tură atunci când s-a prezentat femeia în travaliu.

Averea impresionantă a şefei spitalului din Urziceni, pe trotuarul din fața căruia a fost lăsată să nască o femeie surdomută