MENIU

Cazul femeii care a născut pe trotuarul din fața maternității din Urziceni. Primarul, amendat pentru discriminare: suma pe care trebuie să o plătească

Primarul din Urziceni, amendat pentru discriminare în cazul femeii care a născut pe trotuarul din fața maternității. Suma pe care trebuie să o plătească/ Captură foto

Decizie neașteptată în cazul tinerei care a născut pe trotuar! Primarul din Urziceni a fost amendat cu 10.000 de lei pentru declarațiile făcute acum un an, când femeia dădea viață pe o bordură din curtea spitalului, după ce a fost refuzată să fie internată în salon. Edilul declara la acea vreme că este vorba de „o persoană care nu știe carte”, „surdomută”, și de „etnie romă”. Consiliul pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis că social-democratul trebuie pedepsit pentru declarațiile sale.

Imaginile care au șocat o țară întreagă, din vara anului trecut, nu l-au emoționat și pe edilul din Urziceni. În declarațiile sale publice, primarul Constantin Sava a susținut că tânăra care a născut pe trotuar este de etnie romă și are dizabilități.

Nici nu și-a asumat vreo vină pentru cele întâmplate la Unitatea medicală din Urziceni și arunca vina pe medici.

"Din pacate nu sunt medic. Un singur lucru trebuie facut: domnii medici sa isi faca datoria", spunea primarul. 

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării l-a amendat abia acum pe primar cu o amendă de 10.000 de lei pentru afirmațiile făcute la adresa femeii.

"Era în genunchi, lângă un scaun, la intrare în spitalul Urziceni. Și nu i-a dat măcar un prim ajutor. A spus: "Duceți-vă afară, că vine salvarea la poartă!", a declarat Olimpia Borcea, mama femeii care a născut pe trotuar. 

Femeia a născut în fața Spitalului Municipal din Urziceni, pe trotuar, după ce medicii i-au transmis că nu au linie de gardă pentru ginecologie și au vrut să o trimită cu ambulanța la Slobozia, însă era prea târziu. Femeia era deja în travaliu când a ajuns la spital. Managerul spitalului din Urziceni a fost suspendat atunci de primar. 

Citește și Managerul spitalului în curtea căruia o femeie a născut pe asfalt: „Nu pot să vă spun de ce s-a întâmplat, nu am citit presa. Nu încercați să mă intimidați”