MENIU

Primarul din Rădăuţi, REŢINUT pentru că a şantajat un consilier să se înscrie în PDL

Primarul din Rădăuţi, REŢINUT pentru că a şantajat un consilier să se înscrie în PDL

Primarul din Rădăuţi, Aurel Olărean (PDL), a fost reţinut, fiind acuzat că ar fi şantajat un consilier local să voteze un proiect privind un onorariu de 65.000 de euro pentru un avocat şi să se înscrie în partidul din care edilul face parte, în baza OUG 55/2014 privind migraţia aleşilor locali.

Aurel Olăren, ridicat joi de procurori şi dus la audieri la DNA central, a fost reţinut în dosarul în care sunt cercetaţi judecătorii Bogdan Bărbuţă şi Daniela Prandea, de la Judecătoria Rădăuţi, procurorul Dumitru Dîmbu şi omul de afaceri Constantin Babiuc, pentru decizii nelegale în instanţă, în cauze privind proprietatea unor imobile.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, vineri, într-un comunicat de presă, că în acest dosar a fost extinsă urmărirea penală şi a fost reţinut Aurel Olărean, primarul municipiului Rădăuţi, pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, şantaj şi complicitate la şantaj.

Olărean a fost reţinut, pentru 24 de ore, joi , la ora 22.40, iar vineri procurorii vor cere Curţii de Apel Bucureşti arestarea lui preventivă pentru 30 de zile, scrie mediafax.ro.

Mai multe articole despre:
primar reţinut Rădăuţi