MENIU

Primarul din Piteşti, Tudor Pendiuc şi trei oameni de afaceri, arestaţi preventiv

Tribunalul Bucureşti a decis, sâmbătă, arestarea preventivă a primarului din Piteşti, Tudor Pendiuc, şi a trei oameni de afaceri acuzaţi în dosarul de corupţie, în timp ce fiica edilului şi o altă persoană vor fi cercetaţi în libertate, sub control judiciar.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus emiterea mandatelor de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile pentru primarul Tudor Pendiuc şi oamenii de afaceri Valentin Vişoiu, Constantin Scarlat şi Gheorghe Văsîi, în dosarul de corupţie legat de atribuirea şi prelungirea unui contract privind transportul public local.

Fiica primarului, fosta realizatoare TVR Emanuela Elena Pendiuc, şi Florin Şerban Barbu, care fuseseră reţinuţi de procurorii DNA, au fost puşi în libertate, judecătorul dispunând în cazul acestora măsura controlului judiciar.

Decizia Tribunalului Bucureşti poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

În timpul judecării propunerilor de arestare preventivă, omului de afaceri Constantin Scarlat i s-a făcut rău la Tribunalul Bucureşti, acesta fiind preluat de un echipaj SMURD şi transportat la spital.

Un echipaj SMURD l-a transportat pe pacient la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, a declarat pentru MEDIAFAX coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa.