MENIU

Primarul Clujului, despre capitala culturală: "Unii iau Oscarul, am felicitat Timișoara, dar noi..."

Efortul orașelor care au candidat la titlul de Capitală Culturală Europeană de a construi portofolii de proiecte ar trebui fructificat, chiar dacă titlul a fost acordat unuia singur, respectiv municipiul Timișoara, consideră primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Prezent vineri la conferința Rețelei Orașelor, găzduită la Cluj între 22 și 23 septembrie, primarul municipiului Cluj-Napoca, a explicat că lucrurile pot fi privite și dintr-o altă perspectivă decât cea a pierzătorului.

''Este o întâlnire foarte bună pentru că în spatele strategiilor culturale au lucrat sute de oameni, am mobilizat întreaga comunitate, avem un portofoliu de proiecte care nu trebuie abandonat. Este o competiție în care toată lumea câștigă, până la urmă. Unii iau Oscarul, foarte bine, am felicitat Timișoara, dar noi avem un portofoliu de proiecte care poate întări comunitatea noastră, o poate face și mai vizibilă, poate dezvolta actul cultural din municipiu pentru că oricum este un oraș cu o activitate culturală vibrantă și putem arăta că, chiar dacă nu am câștigat titlul, suntem o adevărată capitală culturală'', a declarat presei Emil Boc.

Conferința Rețelei Orașelor se desfășoară cu participarea a 17 orașe europene actuale sau foste candidate în competiția Capitalelor Europene ale Culturii.

Rețeaua Orașelor, inițiată de Centrul Cultural Clujean în acest an, are misiunea de a încuraja și sprijini orașele din Europa interesate să pună cultura la baza dezvoltării locale.