MENIU

Primarul Capitalei, despre riscul de infectare cu West Nile: Autoritățile intervin în zonele unde apar țânțarii purtători

Țânțari purtători de virus West Nile, în Capitală

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a dat asigurări, joi, că autoritățile sunt pregătite să intervină acolo unde mai apar ţânţari purtători ai virusului West Nile. Precizarea a fost făcută după ce au fost confirmate noi zone de risc. 

”Aici tehnologia ne permite să avem informaţii în timp real. Am avut în urmă cu 10 zile două sesizări: una în zona Eroilor, una în zona Crângaşi. S-a intervenit, nu mai avem populaţia de ţânţari purtători de virus în acea zonă. Există o informaţie neconfirmată pentru o altă zonă din Bucureşti, dacă ea se confirmă, vom interveni de urgenţă acolo. Suntem pregătiţi să intervenim şi sunt convins că nu o să avem probleme. Este important că nu avem persoane care să fie infectate cu virusul”, a spus edilul.

Citește și: ”ALERTĂ SANITARĂ: țânțari purtători de VIRUS MORTAL, descoperiți în tot mai multe zone din București”

Întrebat dacă a primit o informare despre existenţa ţânţarilor purtători de virus în zona Sălaj, pe bulevardul Timişoara, Nicuşor Dan a răspuns: ”Da, de cea de pe zona Sării spuneam că nu este confirmată, înţeleg că este confirmată. O ştiam pe asta din Sălaj de ieri. Suntem pregătiţi să mergem acolo intensiv, dacă este în zona Timişoara, o să mergem de asemenea”.

Municipalitatea este la al cincilea tratament împotriva insectelor, în special al ţânţarilor, din cele 14 prevăzute în planul de acţiune aprobat de Consiliul General, a adăugat Primarul Capitalei.