MENIU

Primarul Aradului, surprins de cutremurul de 5,3 pe Richter, la o televiziune locală - Reacția a fost filmată

Călin Bibarț, primar Arad Foto: captură TV

Primarul Aradului - Călin Bibarț a fost surprins de cutremurul de marți seară în timpul emisiunii la care participă săptămânal la postul local de televiziune. Momentul a fost transmis în direct. Iată imaginile!  

Primarul Aradului, Călin Bibarț, a fost surprins în direct la o emisiune a postului local de televiziune - La Strada TV de mișcările din timpul cutremurului de marți seară. În imaginile difuzate în direct de postul TV se văd mișcările clădirii în care se află primarul, acesta, alături de moderatorul emisiunii au continuat să vorbească cu ascultătorii în minutele producerii seismului. Camera care îi filmează precum și masa și scaunele pe care stau cei doi se mișcă puternic în timpul seismului de magnitudine 5,3 care a zguduit Aradul marți seară, la ora 20:26. După 30 de minute a urmat prima replică, de magnitudine 3,1, la ora 21:04, tot de suprafață, la o adâncime de 10 km.

Panică în vestul țării. Al doilea cutremur la ARAD, în mai puțin de o oră. Seismolog: Mai pot fi REPLICI

„Avem un cutremur între timp, sper că trece destul de repede. Iată-ne cum ne mișcăm“, a spus moderatorul.

„Da, îl simțim bine aici, că suntem la etaj“, a spus Călin Bibarț, completat de moderator: „Bine de tot!”.

„Suntem la etajul 7. Se vede cum se mișcă microfoanele și tot. Cutremur în direct, 20:26 de minute, nu știm epicentrul, nu cunoaștem gradul“, a mai spus moderatorul TV.

„Cu siguranță vor mai fi replici”, a mai anunțat primarul Bibarț.

„Să sperăm că nu avem probleme în oraș. Chiar acum îmi scrie soția că a fost mare ... fiecare cum resimte. Vedeți când vor fi date cifrele, probabil în jur de 4, 4 și ceva”, a mai declarat primarul Aradului.

„Mai citim niște mesaje și după aceea mergem acasă și vedem ce a picat de pe raft“, a mai declarat moderatorul.

Ulterior, primarul Călin Bibarț a ieșit rapid pe stradă, după seismul de 5,3 grade care a lovit Aradul pentru a inspecta pagubele produse.

„Am dat o tură repede prin oraș. Nu avem victime, oameni răniți, nu avem pagube majore. Avem situații, cum e aceasta de aici unde ne aflăm, unde au căzut evident clădirile vechi și neîngrijite. Acum își arată fața mai puțin plăcută. Bine că nu au căzut în cap la un trecător. Sunt doar pagube la acoperiș. Și mai sunt unele în pericol să cadă. Vom continua și cu amenzile și cu supraimpozitarea, pentru cei care nu înțeleg, și nu doresc, că nu au doar drepturi, ci și obligații”, a spus Călin Bibarț.

„Să sperăm că nu vor mai fi replici, dacă vorfi că nu vor fi de mare intensitate, suntem în teren.

Suntem cu arma la picior, dacă trebuie să intervenim. Cu calm, doar cu calm putem rezolva lucrurile, degeaba ne panicăm, nu ajută la nimic, nu rezolvăm nimic . Suntem pe baricade. Să sperăm că vom avea totuși o noapte liniștită”, a mai adăugat primarul Aradului.