MENIU

Primarii, lăsați cu ochii în soare de Teodorovici. "E o lipsă de bun simț inacceptabilă"

Robert Negoiță

Primarii sunt nemulțumiți în continuare de modul în care decurge negocierea cu Ministerul Finanțelor. "Să nu ne mai fure banii", spune Robert Negoiță, președintele Asociației Municipiilor din România (AMR).

Robert Negoiță spune că lipsa de cuvânt a guvernanților a involuat către o "lipsă de bun simț incacceptabilă", dat fiind că Eugen Teodorovici a întârziat cu mai mult de 30 de minute la întâlnirea cu primarii veniți din teritoriu.

Negoiță a plecat supărat după doar 5 minute de la așteptata întâlnire cu Teodorovici:

"De la faza de lipsa de viziune și lipsă de strategie, de la faza de lipsă de cuvânt s-a ajuns la lipsa de bun simț, pentru că ne-au chemat de la 5.30, au venit colegi din țară, de la asociațiile de comune, orașe, municipii, și la ora 6 încă nu au venit la întalnire, e o lipsă de bun simț inacceptabil, am înțeles că ne au chemat pentru același lucru, ca să ne convinga că e bine să ne fure din bugete. E fără precedent", a declarat Robert Negoiță, președinte AMR.

Robert Negoiță spune că nu vrea să fie un "profet al răului", dar vor avea de suferit serviciile publice - de la transportul public până la încălzire și apă caldă, plus stoparea investițiilor în școli, spitale, salubritate, spații verzi și locuri de joacă.

"Își bat joc de administrația locală", a mai spus șeful Asociației Municipiilor.

Și la ultima întâlnire de acest tip, Robert Negoiță a ieşit extrem de nervos. El a acuzat Guvernul că nu şi-a ţinut promisiunea de a înapoia către administrațiile locale banii pierduți din scăderea impozitului pe venit, în primele trei luni.

Ulterior el i-a trimis o scrisoare premierului în care îi cere să se asigure că Orlando Teodorovici nu va tăia din bugetele locale.

Dacă nu se ajunge nici azi la o înțelegere, primarii amenință că vor protesta, alături de cetățeni, în fața Palatului Victoria.

Mai multe articole despre:
Eugen Teodorovici