MENIU

Primăria Ploiești va repara mormintele vandalizate din Cimitirul evreiesc. Sunt manifestări ce țin de negura istoriei

Cimitirul Evreiesc din Ploiești a fost vandalizat

Primăria Ploieşti a anunţat că va distugerile provocate monumentelor funerare din cimitirul evreisc, unde aproape 20 de morminte au fost vandalizate de către persoane neidentificate. Într-un comunicat, Primăria  a "condamnat cu fermitate astfel de acte". 

Primăria îi asigură pe toţi membrii comunităţii evreieşti din Ploieşti "de întregul sprijin moral şi, totodată, de susţinere pentru remedierea situaţiei. De asemenea, ne exprimăm speranţa că organele abilitate vor clarifica circumstanţele în care acest incident regretabil a fost posibil”, transmite municipalitatea."

”Condamnăm astfel de acte, care ţin de negura istoriei. Sunt convins că organele abilitate îşi vor face datoria şi vinovaţii vor fi aduşi în faţa justiţiei”, a declarat primarul oraşului, Andrei Volosevici.
 
Luni, firma de intreținere a spațiului public va face o analiză și va stabili ce fel de lucrări trebuie efectuate, pentru ca de marți să se treacă efectiv la lucru. 
 
Imaginile cu vandalizarea cimitirului evreiesc din Ploiești au apărut pe pagina de socializare a deputatului Silviu Vexler, parlamentar din partea Federației Comunităților Evreiești.
 
Poliția a deschis și un dosar penal pentru profanare.