MENIU

Primăria Capitalei, amenințată de un ministru suspendat: „O să vă treziți cu conturile blocate!”

Ministrul suspendat al Economiei, Virgil Popescu, amenință din nou Primăria Capitalei cu blocarea conturilor! Municipalitatea, condusă de Gabriela Firea, este acuzată că nu și-a plătit toate facturile la gaz. În urmă cu o săptămână, când încă era ministru plin la Economie, a anunțat că va notifica ANAF-ul pe 31 ianuarie în legătură cu datoria de aproape 170 de milioane de lei.

 

Ministrul suspendat al Economiei Virgil Popescu a amenințat, în direct, la Digi 24, Primăria Capitalei, că se va trezi cu conturile blocate de ANAF pentru că nu-și plătește facturile de gaz.

Virgil Popescu a declarat că Primăria Municipiului București este somată pentru o datorie de 170 de milioane de lei la factura de gaze, din care cu greu a plătit astăzi (joi - n.red.) 30 de milioane.

Popescu susține că toate bussines-urile au fost transferate de pe RADET pe Termoelectrica, companie care deja a acumulat datorii uriașe, după numai două luni.

Virgil Popescu a mai declarat că vor fi luate măsuri urgente pentru a se evita intrarea în faliment a ELCEN-ului, prin îndatorarea Termoelectrica.

În urmă cu o săptămână, Virgil Popescu, ministru plin al Economiei la acea dată, a anunțat că va notifica ANAF pe 31 ianuarie cu privire la datoriile pe care noua companie a Primăriei Capitalei, Termoenergetica, a început să le acumuleze deja către producătorul de energie termică ELCEN.

"Vă spun sincer, vă veți trezi, dumneavoastră presa, cu o știre de la Ministerul Finanțelor că a poprit conturile Primăriei. Banii sunt și va lua banii direct de la Primărie", a spus Virgil Popescu pe 30 ianuarie.

Guvernul amenință Primăria Capitalei! Când vor fi blocate conturile