MENIU

Primăria Arad anunță că a câştigat un proces care nici nu s-a judecat încă

De câteva săptămâni între primărie şi USR Arad există un întreg război pe tema cortului pe care USR l-a amplasat în centrul oraşului pentru a aduna semnături în cadrul campaniei ”Fără penali în funcţiile publice”.

Primăria Arad a amendat cu 1.000 de lei USR pentru că formaţiunea avea autorizaţie pentru o masă cu scaun şi umbrelă, dar a amplasat şi un cort, care în opinia municipalităţii ar fi fost montat ilegal. După schimburi de replici între primărie şi USR, cu acuze că primăria PNL de la Arad nu ar susţine curăţarea clasei politice, iar USR nu ar respecta legea, s-a ajuns inevitabil în justiţie.

USR a cerut anularea sancţiunii şi, într-un al doilea proces, suspendarea demolării cortului până la soluţionarea primului proces.

Ulterior, Primăria Arad a emis un comunicat de presă în care susţine că „Tribunalul Arad constată corectitudinea procesului verbal de sancţionare a contravenţiilor intocmit de Poliţia Locală şi încălcarea prevederilor legale de către USR, ceea ce demonstrează că Primăria Arad nu a facut altceva decât să respecte Legea”, iar Primaria Arad nu s-a împotrivit niciodata acţiunilor civice, ci dimpotrivă le-a sprijinit, cu condiţia ca să fie legale.

În realitate, magistraţii au dat dreptate primăriei doar în ceea ce priveşte demolarea cortului şi nu asupra corectitudinii sacţionării.

Citește mai multe pe realitateadearad.net.

Mai multe articole despre:
Primăria Arad cort usr