MENIU

Primărița din Reghin, reținută de DNA. Este acuzată că a primit mită

Maria Precup, primăriţa din Reghin, a fost reţinută, marţi, de procurorii DNA Târgu Mureş. Maria Precup este acuzată că ar fi primit şpagă pentru a plăti din banii de la buget lucrările neexecutate de o firmă care trebuia să reabiliteze o stradă din Reghin.

Procurorii DNA transmit într-un comunicat că Maria Precup este acuzată de luare de mită și abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

„În vara anului 2012, suspecta Precup Maria, în calitate de primar al municipiului Reghin, a pretins administratorului unei societăți comerciale remiterea unei sume de bani pentru o anumită persoană (bani ce nu i se cuveneau în mod legal), pentru ca, în schimb, primarul să accepte la plată decontarea unor lucrări neexecutate de către respectiva societate, în cadrul proiectului de amenajare a unei străzi din municipiul Reghin. Persoana ce urma să beneficieze de banii ceruți drept mită de primar era reprezentanta unei alte societăți comerciale față de care se instituiseră măsuri de executare silită pe motive de neplată a obligațiilor către bugetul de stat”, se arată în comunicatul DNA.

Potrivit procurorilor, suma de bani de 26.040 lei a fost remisă de administratorul societății comerciale, sub forma unei vânzări – cumpărări mascate, banii fiind virați direct în conturile trezoreriei, pentru a fi stinse obligațiile societății datornice către bugetul de stat și pentru care Administrația Finanțelor Publice Reghin instituise măsuri de executare silită, scrie voceatransilvaniei.ro.

De asemenea, DNA transmite că la data de 4 septembrie 2012, conform înțelegerii, primarul Precup Maria a acceptat la plată și a decontat o lucrare care nu fusese executată de societatea al cărei reprezentant a remis banii.

Mai multe articole despre:
DNA Reghin primăriţă reţinută Maria Precup