MENIU

Primar înjunghiat în inimă de un fost deținut. E la un pas de moarte

<p>Primarul din Gdansk, &icirc;njunghiat</p>
<p>Primarul din Gdansk</p>
<p>Primarul din Gdansk</p>

Primarul din orașul polonez Gdansk la un pas de moarte. Primarul marelui port polonez Gdansk, Pawel Adamowicz, grav rănit cu cuţitul duminică seară, este în viaţă după o operaţie de cinci ore, dar încă nu se află în afara oricărui pericol, au informat medicii, relatează AFP.

Primarul din Gdansk, la un pas de moarte. "Pacientul este în viaţă", le-a declarat jurnaliştilor în jurul orelor 02.00 (01.00 GMT) chirurgul care l-a operat, Tomasz Stefaniak, la spitalul universitar din Gdansk, adăugând că "starea acestuia este foarte, foarte gravă" şi că "următoarele ore vor fi decisive".

Pawel Adamowicz a fost "grav rănit la inimă şi are alte răni la diafragmă şi la organele din cavitatea abdominală", a precizat el, înainte de a cere ca lumea să se roage pentru acesta. Rănitul a primit prin transfuzie 41 de unităţi de sânge.

Primar al oraşului Gdansk cu începere din 1998, Pawel Adamowicz, 53 de ani, a fost reanimat la locul incidentului, după care a fost transportat cu ambulanţa la spitalul universitar.

"Am aflat că medicii au reuşit să îi restabilească funcţia cardiacă lui Pawel Adamowicz care a fost rănit grav. Există speranţă, dar starea lui rămâne serioasă", a scris pe Twitter preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, la scurt timp după agresiune.

Atacul asupra primarului din Gdansk a avut loc cu puţin înainte de orele 20.00 (19.00 GMT) în faţa a câteva sute de persoane, pe un podium ridicat cu ocazia încheierii unei acţiuni caritative.

Agresorul primarului din Gdansk a fost reţinut rapid de gărzile de securitate, apoi ridicat de forţele de ordine. El nu a opus rezistenţă.

Potrivit unei purtătoare de cuvânt a poliţiei din Gdansk, este vorba despre un locuitor al oraşului în vârstă de 27 de ani.

Presa a mai informat că individul a efectuat o pedeapsă de peste cinci ani de închisoare pentru patru atacuri cu mână armată contra unor bănci din Gdansk. Sănătatea sa psihică s-a degradat serios în perioada cât a stat după gratii, potrivit presei.

Mai multe articole despre:
Gdansk primarul din gdansk