MENIU

Prima victimă internațională în război - Reprezentantul Misiunii OSCE în Ucraina a murit în bombardamentele din Harkov

Război Rusia-Ucraina. Maryna Fenina, de la Misiunea OSCE Ucraina, ucisă în Harkov Foto: Profi Media

Prima victimă internațională în războiul din Ucraina. Maryna Fenina, membru național al Misiunii Speciale de Monitorizare a OSCE în Ucraina (SMM), a murit pe 1 martie, în urma bombardamentelor la Harkov.

Președintele în exercițiu al OSCE și ministrul de externe al Poloniei, Zbigniew Rau, și secretarul general OSCE Helga Maria Schmid, au transmis cele mai sincere condoleanțe celor dragi lui Maryna, precum și SMM în ansamblu:

„Cele mai profunde condoleanțe familiei lui Maryna. A fost un membru valoros al echipei SMM, iar colegii noștri din Ucraina rămân în contact strâns cu familia ei pentru a le oferi sprijinul.”

„Maryna a fost ucis în timp aduna provizii pentru familie ei într-un oraș care a devenit zonă de război. În Harkov și în alte orașe și orașe din Ucraina, rachetele, obuzele și rachetele lovesc clădirile rezidențiale și centrele orașelor, ucigând și rănind civili nevinovați – femei, bărbați și copii deopotrivă”.

„În ciuda apelurilor repetate din întreaga comunitate internațională și din partea OSCE, operațiunea militară neprovocată împotriva Ucrainei continuă. Condamnăm cu fermitate intensificarea bombardamentelor în zonele urbane care au dus la moartea și rănirea civililor și reiterăm apelul nostru către Federația Rusă pentru încetarea imediată a ostilităților și să se angajeze într-un serios”, se arată în comunicatul OSCE.