MENIU

Prima țară din UE care introduce OBLIGATIVITATEA vaccinării anti-Covid și-a prezentat STRATEGIA. Ce PENALITĂȚI și AMENZI se au în vedere

Vaccin antiCovid / Foto: Profimedia

Guvernul austriac și-a prezentat, astăzi, proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19,  Austria fiind, practic, prima țară din UE care introduce o astfel de obligație legală.

Reglementarea va intra în vigoare la 1 februarie, cu o perioadă de tranziție de șase săptămâni, până la jumătatea lunii martie, timp în care nu vor fi aplicate penalități, relatează HotNews.ro.
 
Ulterior, pentru încălcarea obligației de vaccinare sunt prevăzute amenzi care pot varia de la 600 și până la 3.600 de euro.
 
Conform noilor reglementăti legislative, toți adulții cu vârsta peste 18 ani care locuiesc în Austria vor fi obligați să se vaccineze anti-COVID-19. Exceptate de la această regulă vor fi femeile însărcinate și persoanele care nu pot fi vaccinate din motive medicale.
 
Reamintim că inițial s-a vorbit despre vaccinarea obligatorie de la vârsta de 14 ani, ulterior pragul fiind urcat la 18 ani.