MENIU

Prima plajă din Europa dedicată persoanelor cu dizabilități, în Constanța

În România aproximativ 1 milion de oameni au o dizabilitate. Asftfel un pshihoterapeut va amenaja la Constanța o plajă specială pentru persoanele cu dizabilități. Parcul terapeutic va fi un centru extins direct pe plajă, unde vor putea fi oferite servicii gratuit familiilor venite la mare.

Un pshihoterapeut va amenaja parcul terapeutic pentru persoanele cu dizabilități care va fi terminată anul viitor la Constanța. Acesta va cuprinde două zone de șezlonguri, rampe speciale, o scenă pentru evenimente cultural-artistice, o grădină de relaxare, un punct de hidratare, două locuri de joacă, o zonă de stimulare auditivă și una de stimulare vizuală și tactilă, o alee senzorială, un atelier de olărit, scaune mobile plutitoare pentru persoanele cu dizabilități și un cort de prim ajutor. 

“De când am lansat proiectul, am primit sute de telefoane și e-mail-uri de la familii care au persoane cu dizabilități în grijă, și s-au arătat extrem de încântați de faptul că în sfârșit, cineva se gândește la ei.”, a spus specialistul.

Potrivit Doctorulzilei.ro, scopul principal este îmbunătățirea abilităților de comunicare astfel încât totul va fi gratuit pentru persoanele cu handicap.

Mai multe articole despre:
plajă persoane dizabilităţi