MENIU

Prima orchestră din lume care a făcut transmisii simfonice la radio va concerta la Bucureşti

San Francisco Symphony Orchestra, prima orchestră din lume care a făcut vreodată transmisii simfonice la radio şi în al cărei palmares se află şi un premiu Pulizter pentru muzică, va concerta la Bucureşti.

Celebrii muzicieni care alcătuiesc San Francisco Symphony Orchestra vor susţine două recitaluri în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu”, la Sala Palatului din Capitală, pe 6 şi 7 septembrie.

Orchestra va urca pe secnă sub bagheta dirijorului Michael Tilson Thomas, se precizează într-un comunicat remis Realitatea.NET.

Pe 6 septembrie, solistă va fi „cea mai rapidă pianistă din lume”, Yuja Wang, iar programul va include Concert Nr.2 pentru în Sol Major, de Béla Bartók, și Simfonia I, de Gustav Mahler.

În deschiderea concertului din 7 septembrie, San Francisco Symphony va interpreta în premieră o lucrare rară de George Enescu: „Voix de la nature”.

Programul de la București se va încheia cu Eroica, de Beethoven.

Cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu se va desfăşura între 30 august și 20 septembrie, în București și în alte orașe în țară.

Aproximativ 2.500 de artiști străini și 500 de artiști români vin la ediția din 2015 a festivalului, cel mai mare eveniment cultural internațional organizat de România și cel mai puternic promotor al creației și valorilor marelui compozitor român, intrat în patrimoniul mondial, George Enescu.