MENIU

Prima declarație a miliardarului Jeff Bezos după zborul în spațiu: ”Am rămas înmărmurit de fragilitatea Terrei. Când locuim pe această planetă, facem pagube”

Blue Origin. Foto: captură YouTube

Miliardarul american Jeff Bezos a declarat marți, după ce a zburat în spațiu la bordul rachetei New Shepard, construită de compania sa Blue Origin, că a rămas înmărmurit de ”frumusețea și fragilitatea” Terrei. Acesta a fost primul zbor care a transportat și un pasager plătitor, o nouă etapă în industria turismului spaţial.

”Toţi cei care au fost în spaţiu au spus că s-au întors schimbaţi şi că au rămas stupefiaţi, înmărmuriţi de Terra şi de frumuseţea ei, dar şi de fragilitatea ei şi sunt cu totul de acord cu aceştia”, a spus Bezos la o conferință de presă organizată după zborul care l-a purtat la peste 100 de kilometri altitudine.

Terra este ”un mic obiect fragil, iar când locuim pe această planetă, facem pagube. Una e să recunoaştem acest lucru şi alta e să constatăm cu propriii ochi cât este de fragilă cu adevărat”, a mai spus fondatorul Amazon. 

La bordul rachetei, alături de cel mai bogat om din lume s-au aflat fratele miliardarului, Mark, pioniera în domeniul aviaţiei Wally Funk, în vârstă de 82 de ani, şi primul client plătitor al Blue Origin, un olandez de 18 ani, Oliver Daemen. Aceştia din urmă au devenit cea mai vârstnică, respectiv cea mai tânără persoană care călătoreşte în spaţiu din istorie.

Citește și: ”Zbor ISTORIC: Miliardarul planetei a zburat, astăzi, în spațiu la bordul rachetei New Shepard”

După ce s-a separat de propulsor, echipajul a petrecut câteva minute la o altitudine de 107 kilometri, deasupra limitei recunoscute internaţional între atmosfera terestră şi spaţiu.

”Mi-a plăcut fiecare minut, mi-ar fi plăcut să dureze mai mult”, a spus și Wally Funk, adăugând că este nerăbdătoare să se reîntoarcă în spaţiu, potrivit Agerpres.

Mai multe articole despre:
blue origin Jeff Bezos