MENIU

Primă de 2.500 de lei pentru angajații care lucrează de acasă

ministrul Muncii, Violeta Alexandru

Angajații care lucrează de acasă în perioada stării de urgență sau de alertă ar putea beneficia de o primă de 2500 de lei. Guvernul a anunțat că ia în calcul să dea o ordonanță de urgență pentru modificarea codului muncii în acest sens. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat și alte măsuri care vizează zilierii și lucrătorii sezonieri. 

,,Evaluăm posibilitatea ca, pentru fiecare telesalariat, să se acorde un sprijin financiar - am lansat noi o primă propunere - de 2.500 de lei pentru achiziționarea echipamentelor de tehnologie a informației, suma urmând să se acorde, tot prin AJOFM-uri, angajatorilor care au statut de microîntreprinderi, pentru angajații care au lucrat în regim de telemuncă pe perioada stării de urgență și de alertă”, a precizat ministrul Muncii.

OUG ar putea cuprinde și măsuri care să încurajeze angajarea muncitorilor zilieri sau sezonieri.

,,Ne gândim la acoperirea unui procent de 35% din remunerația cuvenită celor care lucrează în activități de tip zilieri, în agricultură, turism, organizări de evenimente și HoReCa. Bonusul se acordă lunar, prin intermediul zilierilor care desfășoară activități nu mai puțin de patru ore pe zi . Pentru cei care desfășoară activități sezoniere, avem în vedere acordarea unui sprijin în cuantum de 41,5% din costul salarial aferent zilelor lucrate ”, a anunțat Violeta Alexandru.

În aceste cazuri însă, angajatorii vor trebui să plătească ei și apoi să solicite statului decontarea sumelor.

 

Mai multe articole despre:
violeta alxandru telemunca bonus