MENIU

Prima companie rusă din România sancționată de ANAF: Trei persoane care controlează firma au conturile BLOCATE

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a sancționat prima companie  din țara noastră care deține capital rus. Entitatea AEROFLOT este reprezentanța în România a companiei AEROFLOT PJSC RUSIA, companie deținută de Guvernul rus în proporție de 57,34%.

În cadrul organelor de conducere ale entității AEROFLOT PJSC RUSIA se regăsesc 3 persoane supuse sancțiunilor internaționale respectiv, președintele consiliului de administrație VITALY GENNADYEVICH SAVELYEV, președintele consiliului de conducere MIKHAIL IGOREVICH POLUBOYARINOV și membru al consiliului de administrație SERGEY VIKTOROVICH CHEMEZOV.

Din analiza informaţiilor din bazele de date la care ANAF are acces, se confirmă faptul că AEROFLOT PJSC este controlată indirect de persoanele menționate mai sus.

Astfel, au fost puse în aplicare prevederile art. 2 din Regulamentul (UE) nr. 269/2014 privind măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei conform cărora ”se îngheață toate fondurile și resursele economice care aparțin, se află în proprietatea ori posesia sau sunt controlate de orice persoană fizică sau juridică, entitate sau organism sau de persoane fizice sau juridice, entități sau organisme asociate acestora, astfel cum figurează în lista din anexa I.

Măsurile luate vizează disponibilitățile aflate în conturile bancare active ale AEROFLOT Reprezentanță, controlată indirect de persoanele fizice listate VITALY GENNADYEVICH SAVELYEV, MIKHAIL IGOREVICH POLUBOYARINOV și SERGEY VIKTOROVICH CHEMEZOV.

Așa cum reiese din Ordinul președintelui ANAF de blocare a fondurilor şi resurselor economice care se află în proprietatea ori posesia sau sunt controlate direct sau indirect de entitatea AEROFLOT Reprezentanță, nr. 420/16.03.2022, publicat în Monitorul Oficial nr 262/17.03.2022, a transmis ANAF.

Mai multe articole despre:
anaf blocare conturi rusi firma rusia sanctiuni