MENIU

Prigojin avertizează că dacă mercenarii săi se retrag din Bahmut, întregul front se va „PRĂBUȘI”. Ce îl NEMULȚUMEȘTE pe liderul Wagner

Evgheni Prigojin / Profimedia

Evgheni Prigojin, fondatorul forței rusești de mercenari Wagner, a declarat că trupele sale sunt lipsite de muniție în orașul Bahmut (estul Ucrainei), acolo unde în prezent se dau lupte grele. Mai mult, Prigojin susține că, dacă sunt forțate să se retragă, întregul front s-ar putea prăbuși.

Șeful grupării Wagner a declarat, astfel, într-un mesaj video, că trupele sale își întăresc controlul asupra orașului – care a devenit punctul central al războiului în ultimele luni, relatează G4Media.ro, care citează Sky News.

„Dacă Wagner se retrage acum din Bahmut, întregul front se va prăbuși”, a spus el. „Situația nu va fi plăcută pentru toate formațiunile militare care protejează interesele rusești”.

Vineri, Prigojin a declarat că unitățile sale au „înconjurat practic” Bahmut.

Dar, duminică, el s-a plâns că cea mai mare parte a muniției care a fost promisă forțelor sale de către Moscova în luna februarie nu a fost încă livrată.

„Deocamdată, încercăm să ne dăm seama care este motivul: este vorba doar de birocrație obișnuită sau de o trădare”, a adăugat el.

Șeful mercenarilor critică în mod regulat conducerea ministerului Apărării din Rusia.

Mai multe articole despre:
progojin grupul wagner bahmut ucraina rusia