MENIU

Prigojin a șters pe jos cu adjunctul lui Șoigu: „V-am distrus trei elicoptere. Și vom continua să o facem, dacă mai trimiteți”

Foto: Twitter

Evgheni Prigojin, liderul mercenarilor Wagner, a făcut o demonstrație publică de superioritate în fața generalului rus Iunuș-bek Iehurov, adjunctul ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu. 

Discuția filmată a avut loc la comandamentul armatei ruse din Rostov și a fost distribuită pe rețelele sociale. Prigojin a adresat generalului rus un mesaj direct, afirmând că mercenarii Wagner au reușit să doboare deja trei elicoptere ale armatei ruse și a amenințat că aceștia nu vor ezita să continue să distrugă astfel de aparate, dacă va fi necesar.

„Atacați civili nevinovați”, i-a reproșat Prigojin adjunctului lui Șoigu. „Tocmai ați aruncat în aer un autobuz plin cu oameni. Și nu vă pasă”. Întrucât generalul rus i-a răspuns într-o manieră mai brutală, Prigojin l-a „pus la punct”: „Vorbesc cu tine respectuos. De ce ești necuviincios cu mine? Cine ești tu să mi te adresezi așa?”

Imaginile postate pe platformele de socializare dezvăluie cel puțin trei elicoptere ale armatei ruse care au fost doborâte de mercenarii Wagner. Surse media ruse, citate de oficialii din Kiev, afirmă că piloții militari au primit ordine de a ataca o coloană de trupe ucrainene, fără să fie informați că, de fapt, urmau să atace mercenarii ruși din cadrul grupului Wagner. 

Un clip video postat pe Twitter arată momentul în care un avion militar de tip A-26 sau Il-18, aparținând armatei ruse,  este doborât în regiunea Voronej.