MENIU

Președinții Poloniei și ai statelor baltice s-au întâlnit, astăzi, cu Zelensky: MESAJ ferm de susținere neechivocă pentru Kiev

Cei patru şefi de stat, pregătiți să plece cu trenul la Kiev/ Foto: Twitter Gitanas Nauseda

Președinții Poloniei, Andrzej Duda, și ai statelor baltice - Gitanas Nauseda, Egils Levits și Alar Karis au participat, astăzi, la o întâlnire cu omologul lor ucrainean, Volodimir Zelensky, eveniment ce a avut loc la Kiev, relatează NEXTA. Aceștia au călători cu trenul la Kiev, urmând, practic, modelul altor lideri europeni, care au vizitat recent capitala Ucrainei pentru discuții cu omologii lor ucraineni. 

 

 

Jakub Kumoch, care conduce Biroul Politic Internațional al Poloniei și îl însoțește pe președintele polonez, a declarat că „obiectivul nostru este să-l sprijinim pe președintele Zelensky și pe apărătorii Ucrainei într-un moment crucial”.

Președintele lituanian Gitanas Nauseda a scris pe Twitter că se îndrepta spre capitala Ucrainei cu „un mesaj puternic de sprijin politic și asistență militară”.

Luna aceasta, la Kiev au ajuns șefa Comisiei Europene Usula von der Leyen, Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate Jossep Borrell, premierul Boris Johnson și preşedintele Parlamentului European Robertei Metsola. În luna martie, au călătorit la Kiev premierii Poloniei, Cehiei și Sloveniei.