MENIU

Preşedintele sud-african Cyril Ramaphosa a fost testat pozitiv la COVID-19. Cum se simte acesta

Cyril Ramaphosa FOTO: Twitter

Preşedintele sud-african Cyril Ramaphosa a fost testat pozitiv la COVID-19 duminică şi a început un tratament, suferind de simptome uşoare ale bolii.

Cyril Ramaphosa, 69 de ani, vaccinat complet, a început să se simtă „rău” după ce a părăsit la prânz ceremonia oficială de la Cape Town în onoarea fostului preşedinte Frederik de Klerk, decedat luna trecută, a declarat preşedinţia într-un comunicat seara târziu.

Şeful statului a purtat o mască neagră în cursul ceremoniei la care au participat aproximativ 200 de persoane într-o biserică din oraş, cu excepţia momentului în care a rostit elogiul funebru.

Cyril Ramaphosa este supravegheat de serviciile sanitare ale armatei. Deocamdată nu au fost comunicate informaţii care să precizeze dacă a fost contaminat cu noua variantă Omicron detectată luna trecută în Africa de Sud.

Omicron este în prezent sursa majorităţii contaminărilor din Africa de Sud, care cunoaşte o creştere exponenţială a cazurilor de la apariţia sa. Numărul spitalizărilor rămâne însă destul de scăzut.

Africa de Sud este oficial ţara africană cea mai afectată de pandemie. Ţara a numărat mai mult de 3,1 milioane de cazuri, dintre care peste 90.000 de decese, reaminteşte AFP.

Mai multe articole despre:
presedinte sud africa testat pozitiv covid19