MENIU

VIDEO Președintele și locțiitorul Biroului Electoral din Măicănești, jud. Vrancea, au demisionat după suspiciuni de fraudă

Președintele și locțiitorul Biroului Electoral din Măicănești, jud. Vrancea, au demisionat după suspiciuni de fraudă

Au apărut deja primele incidente electorale, cu câteva ore înainte să înceapă votul pentru alegerile locale. Președintele Biroului Electoral de Circumscripție Măicănești, din județul Vrancea, a demisionat, relatează realitateadevrancea.net. La fel a făcut și locțiitorul său. Motivul: Există suspiciuni de fraudă electorală la trei secții din Măicănești. A fost sesizată Poliția, iar mascații au descins în comuna vrânceană după ce a fost raportată o tentativă de fraudă electorală - toate ștampilele au fost descoperite pline de tuș. Ștampilele au fost trimise de la Biroul Electoral de Circumscripție Măicănești.

 

Este vorba de președintele Biroului Electoral de Circumscripție din Măicănești, Valentina Hărăbor, și locțiitorul acestuia, Costel Stan, potrivit listelor afișate pe site-ul Biroului Electoral Central.

Decizia de a demisiona a celor doi a venit după ce au apărut suspiciuni de fraudă electorală. Mai precis, s-ar fi descoperit buletine de vot gata ștampilate și ștampilele cu mențiunea ”VOTAT” folosite deja, deși ele sunt noi.

În comuna Măicănești, ștampilele care trebuiau să fie folosite duminică la alegerile locale ar fi fost predate deja cu tuș pe ele, asta deși ștampilele sunt noi și nu ar fi trebuit, într-o situație normală, să fie folosite.

La fața locului s-au deplasat forțe impresionante ale MAI, inclusiv polițiști de la Serviciul de Acțiuni Speciale.

Câteva sute de localnici s-au adunat în centrul comunei, în preajma Școlii Gimnaziale Măicănești, acolo unde este o secție de votare. Citește continuarea pe realitateadevrancea.net