MENIU

Președintele Poloniei, avertisment fără precedent: „Putin ar putea câștiga războiul”

Președintele Poloniei - Andrzej Duda

Președintele Poloniei - Andrzej Duda avertizează Occidentul că dacă Kievul nu va primi armele necesare, armata rusă va câștiga războiul.

„Ucraina nu are infrastructură militară modernă, dar au oameni! Dacă nu trimitem echipamente militare în Ucraina în următoarele săptămâni, Putin ar putea câștiga”, a spus președintele polon, Andrzej Duda.

Preşedintele Joe Biden va vizita Polonia în această lună pentru a marca un an de la debutul invaziei Rusiei în Ucraina, revenind în regiune în momentul în care războiul intră într-o nouă fază, fără o cale clară spre pace.

Casa Albă a declarat că președintele plănuiește să viziteze Polonia în perioada 20-22 februarie. Joe Biden se va întâlni cu președintele polonez Andrzej Duda și cu alți lideri din regiune.

„El se va întâlni cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, pentru a discuta despre cooperarea noastră bilaterală, precum şi despre eforturile noastre colective de sprijinire a Ucrainei şi de consolidare a descurajării NATO. De asemenea, se va întâlni cu liderii celor Nouă de la Bucureşti (B9), un grup al aliaţilor noştri din Flancul Estic al NATO, pentru a reafirma sprijinul neabătut al Statelor Unite pentru securitatea Alianţei”, se arată într-un comunicat de la Casa Albă.

Mai multe articole despre:
polonia avertisment putin razboi