MENIU

Preşedintele Klaus Iohannis continuă, luni şi marţi, consultările pe marginea desemnării premierului

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va avea noi consultări cu partidele parlamentare într-o formulă mai restrânsă, în vederea formării unui nou Guvern.

Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni luni cu preşedintele Pro România, Victor Ponta, preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele PMP, Eugen Tomac, cu reprezentanţii minorităţilor naţionale şi cu preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Marţi, şeful statului se va întâlni cu preşedintele USR, Dan Barna, şi cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, cei doi având alte lucruri pe agendă în prima zi a săptămânii.

Preşedintele USR, Dan Barna, a anunţat că va merge marţi la o nouă rundă de consultări la Palatul Cotroceni, menţionând că va avea o discuţie cu liderii din teritoriu pentru a stabili condiţiile în care USR va susţine noul cabinet de tranziţie şi îşi menţine decizia de a nu intra la guvernare decât după alegerile parlamentare.

Liberalii au început negocierile pentru formarea noului guvern.

”Vom purta consultări cu toate formațiunile politice cu care am colaborat atât de bine în asigurarea succesului moțiunii după un calendar pe care încă nu l-am definitivat. Am hotărat echipa de negociere atât la nivel instituțional cât și echipa de negocieri la nivelul fiecărei camere a parlamentului. Referitor la discuțiile pe care le-ar fi avut cu Ana Birchall înainte de moțiune, Organ a declarat că nu a avut nicio vorbă cu aceasta, știind că este membru PSD.

Ludovic Orban a vorbit despre întâlnirea cu Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României. El a declarat că e normal să se poarte o discuție cu guvernul băncii naționale și cu echipa de experți de la BNR.

”Vă readuc aminte că eram primul partid politic care susținea candidatura lui Isărescu, am colaborat cu domnul guvernator si aveam o colaborare foarte buna din moemntul respectiv.

Suntem departe de finalul negocierilor. Nu avem un calendar public de întâlniri cu partenerii noștri. Comunicăm permanent. Suntem deschisi și vom purta discuții, România are nevoie ca de aer de un guvern care să se apuce de treabă”, a declarat Orban.

Cât despre tăierile care se vehiculează de către guvernul demis, președintele PNL a spus că sunt declarații de campanie: ”PNL are în vedere cresterea veniturilor. Inovarea, cercetarea și sustinerea initiativelor economice cu orice investitor străin care dorește să investească în Româna”.

Mai multe articole despre:
null