MENIU

Președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, condamnat la 8 ani și 4 luni de închisoare în dosarul privind mita de 100 de mii de euro

Ionel Arsene, președintele CJ Neamț

Curtea de Apel Bacău l-a condamnat, astăzi, pe președintele Consiliului Județean (CJ) Neamț (PSD), Ionel Arsene, la 8 ani și 4 luni închisoare într-un dosar în care acesta este acuzat că ar fi primit 100.000 de euro mită pentru a interveni pe lângă Agenția Națională de Integritate (ANI). Sentința nu este însă definitivă. 

Potrivit presei locale, lui Arsene i-au fost interzise dreptul de a candida și de a fi ales în funcții publice. Instanța a mai decis confiscarea a 80.000 euro și 150.000 lei, menținerea sechestrului asigurător pe mai multe bunuri, relatează G4Media.ro.

Decizia Curții de Apel Bacău vine după 4 ani de procese, o strămutare de la Piatra Neamț la Bacău, nenumărate și numeroase amânări. 

Sentința nu este însă definitivă, iar apelul poate fi depus în 10 zile de la comunicare, mai arată sursa citată. 

Reamintim că Ionel Arsene a fost trimis în judecată de DNA în acest dosar, în 2018, fiind acuzat că în cursul anului 2013, în calitate de deputat și președinte al organizației PSD Neamț, a primit de la o persoană (martor în cauza) suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influență pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea ANI, în scopul de a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală. Procurorii anticorupție susțin că banii ar fi să ajungă la persoanele respective prin intermediari.

Începând din 2013, Ionel Arsene este și președinte al PSD Neamț.