MENIU

Președintele Bulgariei, în autoizolare după contacte cu o persoană infectată/Număr-record de infecții COVID-19 în ultimele 24 de ore

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, și premierul Boiko Borisov

Preşedintele Bulgariei s-a autoizolat după ce secretarul său general a fost testat pozitiv la coronavirus. Rumen Radev este la a doua autoizolare, după ce acum aproape două săptămâni intrase în contact cu un înalt oficial militar depistat pozitiv la coronavirus.

 

Biroul de presă al Președinției bulgare a anunțat joi că Rumen Radev va continua să îşi îndeplinească îndatoririle de la distanţă. Acesta anunțase și săptămâna trecută că intră în autoizolare după contactul cu șeful forțelor aeriene bulgare.

Și premierul Boiko Borisov este în autoizolare, ca şi guvernatorul băncii centrale, Dimităr Radev,  după ce au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19.

Guvernul din Sofia a anunțat noi restricții de astăzi după explozia cazurilor de COVID-19. Bulgaria a închis universităţi, licee şi cluburi de noapte timp de două săptămâni.

Autorităţile au avertizat deja că numărul în continuă creștere al pacienților infectați, cât și al cadrelor medicale testate pozitiv riscă să ducă sistemul sanitar în colaps. 

În ultimele 24 de ore a fost înregistrat un nou record de infectări - 2.760.

Până joi, Bulgaria, care are o populație de 7 milioane de locuitori, a ajuns la 45.461 de cazuri confirmate cu noul coronavirus începând din luna martie. Dintre aceștia, 1.197 au murit, rata mortalității cumulate la 100.000 de locuitori urcând la 3,8 în ultimele două săptămâni.