MENIU

Președintele Braziliei, dat în judecată de jurnaliști pentru că i-a expus riscului de contaminare cu Covid-19

Asociația Presei Braziliene a anunțat că îl va da în judecată pe președintele Jair Bolsonaro după ce acesta și-a dat jos masca și nu a păstrat distanța socială la o conferință de presă, expunându-i pe jurnaliști riscului de a fi contaminați cu noul coronavirus. Anunțul vine în contextul în care Președintele țării a fost recent testat pozitiv.

Jurnaliștii au transmis că vor depune plângere la Curtea Supremă de Justiție pe numele șefului statului, pe care îl acuză de iresponsabilitate. Asociația reclamă că Bolsonaro, care a minimalizat riscurile noului coronavirus în una dintre cele mai afectate state din lume, discreditând măsurile de carantină, i-a expus pe reporterii prezenți la conferința de presă de marți, în care a anunțat că a fost depistat pozitiv.

La conferință au fost prezente trei posturi tv: CNN Brasil, TV Record și TV Brasil. Bolsonaro a ținut să le comunice în persoană jurnaliștilor că a contractat infecția cu SARS-CoV-2 și a făcut câțiva pași în spate înainte de a-și scoate masca și a spune: "Uitați-vă la mine. Sunt ok".

Reporterul CNN Brasil Leandro Magalhaes a anunțat că va face testul și va lucra de acasă până la primirea rezultatului, informează hotnews.

Jair Bolsonaro a minimalizat încă de la început impactul virusului asupra sănătății cetățenilor, punând pe primul loc posibilele efecte asupra economiei. Acesta a ignorat de mai multe ori în public regulile de distanţare socială, în timp ce țara sa a devenit a doua cea mai afectată din lume, după SUA. De aceea, un judecător i-a ordonat să poarte mască de protecție în public. Bilanțul din Brazilia depășește 1,72 milioane de cazuri de Covid-19 și 68.355 de decese.

Mai multe articole despre:
jair bolsonaro presedintele braziliei jurnalisti