MENIU

Presa suedeză: Românii sunt flămânzi, în timp ce mega Catedrala Mântuirii Neamului se ridică

Catedrala M&acirc;ntuirii Neamului. Foto: <a href="http://www.rfi.ro/stiri-societate-54050-obuz-razboi-catedrala-mantuirii-neamului" target="_blank">rfi.ro</a>

Construirea Catedralei Mantuirii Neamului este criticata de un liberal suedez, care noteaza ca Uniunea Europeana ar trebui sa ceara ca Romania sa isi indeplineasca obligatiile de membru si sa faca o prioritate din cetatenii sai saraci, inaintea proiectului "faraonic" al cladirii, scrie Ziare.com.

"Romanii sunt flamanzi, in timp ce mega-catedrala se ridica", titreaza site-ul suedez The Local, intr-un articol semnat de asistentul social Jenny Sonesson, fost consilier politic al Cabinetului suedez, din partea Partidului Liberal.

Peste 200 de oameni lucreaza zi si noapte la Catedrala Mantuirii Neamului

Aceasta povesteste cum, pe masura ce se plimba pe strazile capitalei suedeze Stockholm, in perioada Craciunului, trece pe langa "ceea ce a devenit o caracteristica a strazilor din Suedia in ultimii ani - imaginea cersetorilor romani", care stau "infasurati in paturi, incercand sa alunge frigul iernii".

"Sunt deznadajduita cand ma gandesc cum Guvernul Romaniei prioritizeaza constructia de biserici inaintea bunastarii poporului roman", spune Jenny Sonesson, care povesteste cele vazute in tara noastra.