MENIU

Presa germană: Papa emerit Benedict al XVI-lea, ''extrem de fragil'', ca urmare a unei boli infecțioase la nivelul feței

Presa germană: Papa emerit Benedict al XVI-lea, ''extrem de fragil'', ca urmare a unei boli infecțioase la nivelul feței

Afectat de o boală infecţioasă la faţă, papa emerit Benedict al XVI-lea, 93 de ani, este "extrem de fragil", potrivit unui articol publicat în cotidianul regional german Passauer Neue Presse, care citează un biograf al fostului papă, Peter Seewald, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, papa Benedict al XVI-lea suferă de erizipel la nivelul feţei, o boală infecţioasă caracterizată printr-o tumefacţie roşiatică, care provoacă mâncărime şi dureri severe.

"Potrivit lui Seewald, papa emerit este acum extrem de fragil (...). Capacităţile sale intelectuale şi memoria nu îi sunt afectate, dar vocea lui abia se aude", scrie Passauer Neue Presse.

Se pare că Peter Seewald l-a întâlnit sâmbătă, la Roma, pe papa Benedict al XVI-lea pentru a-i prezenta biografia: "În timpul acestei întâlniri, papa emerit, în pofida bolii sale, a fost optimist şi a spus că, dacă îşi va recăpăta puterile, ar putea începe din nou să scrie".

Vă reamintim că Benedict al XVI-lea este primul papă care a demisionat în aproape 600 de ani, invocând motive de sănătate. Ulterior retragerii sale, acesta a dus o viaţă retrasă într-o mică mănăstire din Vatican, mai arată sursa citată.

Mai multe articole despre:
papa benedict