MENIU

Presa din Marea Britanie critică vizita Regelui Charles de la noi din țară: „Ratează întâlnirea cu Harry, preferând drumețiile din Transilvania”

Foto: Profimedia

Regele Charles va rata întâlnirea cu prințul Harry în Londra și va alege să se bucure de drumeții în Transilvania, scrie The Telegraph. Majestatea Sa se va reface în România în săptămâna următoare, în timp ce timp, fiul său cel mic, care s-a stabilit în California, se va deplasa în Londra pentru a depune mărturie în cadrul unui proces intentat grupului media Mirror.

Conform surselor The Telegraph, Regele nu se va afla în țară în timpul vizitei Ducelui de Sussex la Londra săptămâna viitoare, deoarece are în plan o excursie privată în Transilvania. În același timp, tatăl său se va afla în România, iar Prințul Harry trebuie să se întoarcă la Înalta Curte de la Londra la începutul lunii iunie, deoarece a dat în judecată Mirror Group Newspapers (MGN) pentru acuzații de piraterie telefonică.

Călătoria solo a Regelui Charles în România, programată să dureze cinci zile în săptămâna viitoare, se va suprapune cu rarele apariții ale fiului său în Marea Britanie, ceea ce face puțin probabilă întâlnirea celor doi, conform informațiilor furnizate de cotidianul britanic. Prințul Harry revine la Londra după o vizită extrem de scurtă în Anglia la începutul acestei luni pentru a asista la încoronarea tatălui său. Ducele de Sussex s-a grăbit atât de mult să se întoarcă acasă în California încât purta încă medaliile și costumul de dimineață când a ajuns la aeroportul Heathrow pentru zborul de întoarcere, notează The Telegraph.

În timpul șederii sale la încoronare, ducele a petrecut noaptea la Frogmore Cottage, în Windsor, dar nu s-a întâlnit cu fratele său mai mare, Prințul William, nici nu a avut discuții cu tatăl său sau cu mama sa vitregă, Regina Camilla, conform publicației britanice.

Ce scrie presa britanică despre vizitele regelui la Viscri

Pe durata vizitelor sale anuale la casa sa iubită din Transilvania, se pare că Regelui îi place să petreacă zilele făcând drumeții pe dealuri și să picteze, iar seara să se bucure de lectură. Regele Charles a vizitat România de mult timp și deține cel puțin 10 proprietăți în prezent, după ce a cumpărat prima sa casă săsească din secolul al XVIII-lea, situată în satul Viscri, în 2006. Zona rurală înconjurătoare a casei sale din Viscri îi oferă monarhului iubitor de natură oportunitatea de a face excursii, de a admira pajiști cu flori sălbatice și de a explora trasee de drumeție și de echitație.

În proprietatea regală nu există conexiune WiFi, televizor sau radio, dar salonul pentru desen a fost echipat recent cu un "mic player hi-fi cu CD-uri", precizează The Telegrapgh.

Mai multe articole despre:
regele charles printul harry transilvania viscri