MENIU

TOTUL A IEŞIT LA IVEALĂ: Cine e jandarmul bătăuş? Ce ordine i-ar fi dat superiorii?

Jurnalista Ramona Ursu a reuşit să-l identifice şi să stea de vorbă cu jandarmul care a fost filmat în timp ce lovea protestatari, sâmbătă seară, în Piaţa Universităţii. Îl cheamă Răducu Şerban, are 33 de ani şi susţine că lurează de zece ani în jandarmerie. Într-o interveţie la Realitatea TV, în emsiunea "Jocuri de putere", jurnalista a detaliat discuţia pe care a purtat-o cu jandarmul.

Jurnalista relatează că atunci când i-a spus jandarmului că are de gând să facă publică discuţia, acesta i-a răspuns "Am primit ordin să nu dau informaţii la presă şi nu pot mai multe să fac în momentul ăsta.”

„Dacă vedeţi toate ordinele după care ne executăm activitatea şi toate tehnicile de intervenţie pe care noi le avem (...) cred că o să vă daţi seama că, dacă nu mai puteam face faţă folosind forţa fizică, următorul pas era să folosim tot mijloacele corporale. După aceea, sunt mijloacele intermediare şi, după aceea, armele de foc. A fost următorul grad, din momentul în care în cordonul acela nu mai făceam faţă. Era spart cordonul şi am intervenit acolo unde erau probleme.”, a declarat jurnalista Ramona Ursu pentru Realitatea TV.

Chiar dacă niciun alt coleg al său n-a lovit protestatari, ba chiar pe imagini se observă, la un moment dat, cum un alt jandarm se interpune între el şi mulţime, jandarmul Răducu Şerban susţine că a acţionat exact aşa cum scrie în manualele profesionale. "Erau lovituri de oprire în zona braţelor, în principal. Rămâneţi înapoi, rămâneţi pe loc înapoi!, atât, asta era scopul acelor lovituri. Pentru că NU MAI FĂCEAM FAŢĂ FIZIC decât să împingem şi PRIMISEM ORDIN să nu se spargă barajul acolo. "

Interesat este că jandarmul i-a oferit Ramonei Ursu o informaţie care, dacă se confirmă, poate modifica oarecum percepţia asupra acţiunilor sale. "AVEAM INFORMAŢÍI în cască că S-A ARUNCAT CU GARDURI în jandarmi. Nu sunt începător, de un deceniu lucrez în Jandarmerie.” 

În ceea ce priveşte prezenţa sa alături de Liviu Dragea, jandarmul a ţinut să-i declarare Ramonei Ursu că nu are nicio legătură cu liderul PSD. "Eram atunci (anul trecut, la DNA) lângă el pentru că eram de serviciu, ce trebuia să fac? Nu trebuia să fiu acolo?”. Întreaga discuţie purtată de jurnalista Ramona Ursu o puteţi urmări aici.   

Mai multe articole despre:
proteste jandarm