MENIU

Toți preoții de la țară vor primi o misiune de la Guvern

Preoti mediu rural

Guvernul va apela la preoți pentru a-i convinge pe țărani să intre în asociații de producători și cooperative. Pentru această operațiune a fost deja pregătit un buget. Datele Guvernului indică un număr incredibil de mic de fermieri care au intrat în asociații agricole.

Statistica guvernamentală relevă reticența fermierilor români de a intra în structuri asociative cu scop lucrativ: 1% din total. Acum, ținta Guvernului este să ridice ponderea fermierilor mici și mijlocii incluși în structuri asociative cu scop lucrativ la 20% până în 2020. Pentru acest an, plafonul mizat este de 3%.

Pentru acest obiectiv, guvernanții vor apela la preoți, care în mediul rural au o rată de încredere de peste 80% și care urmează să le explice țăranilor avantajele asocierilor agricole, scrie Profit.ro. Pentru a-și asigura implicarea Bisericii, va fi semnat un protocol de colaborare între Ministerul Agriculturii și Biserica Ortodoxă Română.

Ministerul Agriculturii are deja experiență în a colabora cu Biserica. În urmă cu 3 ani, a încheiat un protocol cu o durată de 1 an cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în baza căruia preoții au încercat să îi convingă pe țărani să acceseze fonduri europene pentru dezvoltarea agriculturii.

Mai multe articole despre:
null