MENIU

Premierul ucrainean Denys Shmyhal, în vizită la Casa Albă: Vom câștiga războiul pentru că adevărul și prietenii sunt de partea noastră

Denys Shmyhal, premier Ucraina
Denys Shmyhal, premier Ucraina

Premierul ucrainean Denys Shmyhal a vizitat, joi, Casa Albă, chiar înainte ca președintele Joe Biden să prezinte observațiile cu privire la următoarea tranșă a ajutorului SUA pentru Ucraina, a declarat un oficial american, potrivit National Post și Reuters. Potrivit sursei citate, nu a fost clar dacă premierul ucrainean s-a întâlnit sau nu cu liderul de la Casa Albă sau dacă va fi prezent la viitorul anunț. "Misterul" a fost mai apoi elucidat chiar de liderul de la Kiev, care a anunțat, pe Twitter, că s-a întâlnit cu președintele american, în cadrul vizitei sale la Casa Alba. Mai mult, acesta a transmis un mesaj plin de optimist după întrevederea cu Biden.

Denys Shmyhal a transmis un mesaj pe contul său de Twitter, în cadrul căruia a afirmat că s-a întâlnit cu Joe Biden și și-a manifestat optimismul legat de finalizarea războiului început de Vladimir Putin, în Ucraina, pe 24 ferbuarie, respectiv în urmă cu 57 de zile

 "Ucraina va câștiga (războiul cu Rusia - n.r.) pentru că adevărul și prietenii sunt de partea noastră. S-a întâlnit astăzi la Washington cu președintele Biden. Sunt recunoscător SUA pentru suportul oferit ucrainenilor și asistența financiară suplimentară în valoare de 800 de milioane de dolari. Împreună vom opri agresiunea rusă și vom reface Ucraina", a afirmat Shmyhal, în mesajul citat. 

Tot joi, președintele american Joe Biden a anunțat acordarea unui nou ajutor acordat Ucrainei în valoare de 800 de milioane de dolari, sumă transpusă în arme și ajutor economic, relatează BBC, pe Twitter, dar și platforma CNBC. 

Mai exact, Statele Unite vor trimite un un ajutor militar suplimentar de 800 de milioane de dolari, suplimentând armata cu artilerie grea, în timp ce ucrainenii încearcă să evite atacurile reînnoite ale Rusiei asupra părților de estul și sudul țării.

Președintele american Joe Biden a anunțat, de asemenea, că are în plan să trimită Ucrainei 500 de milioane de dolari în plus ca ajutor economic direct, dar și să primească mai mulți refugiați care fug din calea măcelului invaziei Rusiei.