MENIU

Premierul Noii Zeelande a jurat că nu va rosti niciodată numele teroristului din Christchurch

Premierul Noii Zeelande

Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a promis marţi să nu pronunţe niciodată numele autorului atacului terorist criminal împotriva a două moschei, soldat cu 49 de morți și zeci de răniți.

Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a promis marţi să nu pronunţe niciodată numele autorului atacului terorist criminal împotriva a două moschei şi a anunţat neozeelandezilor că acesta va intra sub incidenţa celei mai stricte legi, relatează AFP.

"Se va confrunta cu legea în toată rigoarea ei", a declarat Jacinda Ardern în cursul unei sesiuni extraordinare a parlamentului pe care a deschis-o cu urarea arabă de bun venit "Salam aleikum" (Pacea fie cu tine).

Vineri, 50 de credincioşi musulmani au fost ucişi la ora rugăciunii la Christchurch, în Insula de Sud, de un adept al supremaţiei albilor care a difuzat în direct imagini ale atacului său şi a publicat în prealabil un "manifest" rasist.

"Prin acest act terorist, el a căutat multe lucruri, iar unul dintre acestea era notorietatea. Din acest motiv nu mă veţi auzi niciodată pronunţându-i numele", a spus premierul, potrivit Agerpres.

"Este un terorist. Este un criminal. Este un extremist. Dar când voi vorbi, el va fi fără nume", a adăugat premierul neozeelandez.

Nume de domnitori români, inscripții șocante pe armele teroristului din Noua Zeelandă

În atentatul terorist de vineri din Noua Zeelandă au fost atacate două moschei din oraşul Christchurch: cel puțin 49 de oameni au murit în urma atacului, mai mulți copii aflându-se printre victime.


Mai multe articole despre:
Noua Zeelandă atentat Noua Zeelandă