MENIU

Premierul Nicolae Ciucă, anunț crucial după discuția cu vicepreședintele SUA, Kamala Harris

Premierul Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a avut, marți, o convorbire telefonică cu vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris despre războiul din Ucraina.

Potrivit reprezentanților Guvernului, în cadrul dialogului, a fost analizată situația de securitate din regiune, ca urmare a agresiunii militare ruse asupra Ucrainei. Vicepreședintele SUA a transmis mulțumiri României pentru sprijinul acordat refugiaților ucraineni.

Totodată, a fost remarcată importanța solidarității manifestate de aliați pe flancul estic al NATO, care întărește garanțiile de securitate.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis mulțumirile României pentru suplimentarea numărului de militari americani sosiți în țara noastră, fiind subliniată soliditatea Parteneriatului Strategic dintre România și SUA, care aniversează anul acesta 25 de ani de la semnare.

De asemenea, în cadrul convorbirii, a fost confirmată decizia ambelor țări de a continua sprijinul acordat guvernului și poporului ucrainean împotriva agresiunii militare ruse, mai mai arată în comunicatul Guvernului.

 

Mai multe articole despre:
ciuca ucraina rusia putin kamala haris biden razboi