MENIU

Premierul Marcel Ciolacu, în SUA: România are potenţialul de a fi un centru cheie pentru investiţiile SUA. Am încurajat Lockheed Martin să-și extindă operațiunile

Premierul Marcel Ciolacu, aflat în vizită de lucru în SUA, a transmis marţi că România are potenţialul de a fi un centru cheie pentru investiţiile SUA și a încurajat Lockheed Martin să îşi extindă operaţiunile în România.

 

Premierul Marcel Ciolacu, aflat în vizită oficială în SUA, a transmis marţi că România are potenţialul de a fi un centru cheie pentru investiţiile SUA şi un pivot pentru securitatea flancului estic al NATO, Marea Neagră, Balcanii de Vest, Ucraina şi dincolo de aceasta şi, întrucât perspectivele noastre economice sunt în continuă creştere, a încurajat Lockheed Martin să îşi extindă operaţiunile în România.

În vizita de lucru începută de premierul Marcel Ciolacu participă la discuții cu partenerii americani despre avansarea proiectelor economice comune, creşterea investiţiilor americane în România, precum şi consolidarea sprijinului politic şi de securitate.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu şi delegaţia guvernamentală au discuţii cu reprezentanţii companiilor Google, Lockheed Martin şi cu reprezentanţii conducerii United States Energy Association.

„România are potenţialul de a fi un centru cheie pentru investiţiil SUA şi un pivot pentru securitatea flancului estic al NATO, Marea Neagră, Balcanii de Vest, Ucraina şi dincolo de aceasta”, a transmis premierul Marcel Ciolacu pe rețeaua X (fostă Twitter).

 

Prim-ministrul României se află într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii – la Washington D.C. și New York - de duminică, 3 decembrie, până miercuri, 6 decembrie, împreună cu o delegație  guvernamentală din care fac parte Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, Luminița Odobescu, ministrul Afacerilor Externe, și Radu Oprea, ministrul Economiei.

Premierul Marcel Ciolacu a avut întâlniri, luni, cu secretarul de stat american Antony Blinken și secretarul Apărarii Lloyd J. Austin. Marcel Ciolacu i-a mulţumit secretarului de stat al SUA, Antony Blinken pentru ajutorul acordat în recuperarea românilor aflaţi în Fâşia Gaza. De asemenea, Marcel Ciolacu a transmis că România a fost și va fi alături de Ucraina până când o să obțină victoria împotriva Rusiei.

Totodată, premierul României a vorbit și despre Republica Moldova. Șeful Guvernului i-a mai transmis secretarului de stat american ca, „în afară de parteneriatul pe care îl aveți cu România, să avem întotdeauna în vedere Republica Moldova”, „e cea mai vulnerabilă țară din Europa după Ucraina, unde există un conflict armat, iar în Republica Moldova există un conflict și un război hibrid asupra președintei Maia Sandu și asupra unui guvern democratic”.

În același timp, premierul Marcel Ciolacu a discutat și despre includerea României în programul Visa Waiver.

premierul Marcel Ciolacu a fost primit la Pentagon, unde a avut o întrevedere cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin.

În cadrul întâlnirii, la care a participat și ministrul român al Apărării, Angel Tîlvăr, au fost discutate o serie de probleme bilaterale și regionale, potrivit Departamentul american al Apărării.