MENIU

Premierul Grindeanu, mesaj pentru investitorii americani: "Vorba lungă e sărăcia omului"

Premierul Sorin Grindeanu, întâlnire cu investitorii SUA

Premierul Sorin Grindeanu s-a întâlnit, miercuri dimineață, cu reprezentanții investitorilor americani în România. Premierul a transmis mesajul că își dorește întărirea relațiilor economice cu SUA "dincolo de vorbe" și că le-a explicat americanilor semnificația proverbului românesc "Vorba lungă, sărăcia omului".

Premierul Sorin Grindeanu a făcut declarații, miercuri dimineață, la Palatul Victoria, într-o conferință de presă comună cu Eric Stewart, președintele AMRO (Consiliul de Afaceri Americano-Român). Mai mult de 10 companii americane cu afaceri în România au fost reprezentate la întâlnirea cu premierul.

"Este cea mai puternică delegație economică din SUA care a fost în România în ultimii ani, ceea ce ne face optimiști pentru viitor. Nu a fost o întâlnire de curtoazie. S-au discutat lucruri concrete, proiecte pe care le vom dezvolta în anii viitori. Pe parcursul zilei de azi și de mâine, vor fi întâlniri ale miniștrilor cu reprezentanții companiilor prezente azi la Guvern, discuții aplicate pe domenii ca transporturi, energie, finanțe...", a declarat Sorin Grindeanu.

Premierul României a insistat pe ideea că își dorește ca întărirea relațiilor economice dintre România și SUA să se facă "dincolo de vorbe" și că proiectele comune pe plan economic înseamnă pașii-cheie pentru întărirea parteneriatului strategic dintre cele două state

"Parteneriatul strategic poate fi întărit și prin consolidarea relațiilor economice. Privesc această întâlnire de azi ca un început. Pașii concreți vor fi făcuți în lunile și anii viitori. Le-am spus celor din delegația americană că românii au un proverb: Vorba lungă înseamnă sărăcia oamenilor și niciuna din părți nu își dorește acest lucru. Formația mea profesională nu este una umanistă, ci în științele exacte. Sper ca lucrurile stabilite azi și mâine să devină realitate", a mai spus premierul Grindeanu.

Grindeanu a declarat că, "văzând forța delegatiei companiilor prezente astăzi", este optimist că acești pași concreti vor fi făcuți în lunile si anii viitori.

Premierul a amintit de legea pe care Guvernul o pregătește pentru proiectele strategice din 3 domenii energie, apărare și transporturi. "Ca o concluzie, sunt încrezător că parteneriatul SUA-România va cunoaște o dezvoltare semnificativă în perioada următoare și din punct de vedere economic", a mai spus Grindeanu.