MENIU

Premierul Florin Cîțu și o fostă consileră, reclamați azi la DNA, în scandalul documentului cu antetul Guvernului - acuzații grave

Florin Cîțu, prim-ministru

O organizație non-guvernamentală a depus, vineri, la Direcția Națională Anticorupție, un denunț penal împotriva premierului Florin Cîțu, dar și împotriva unei foste consilere, pentru abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu. Reclamația vine după ce, în urmă cu aproape două săptămâni, a apărut în spațiul public un document cu antetul Guvernului prin care erau transmise indicații pentru sprijinirea campaniei lui Florin Cîțu la șefia PNL și discreditarea rivalului acestuia, Ludovic Orban.

Potrivit reprezentanților Declic, scopul demersului este de a le arăta tuturor politicienilor "că funcțiile din stat nu sunt instrumente pentru câștigarea luptelor politice interne" și nu pot trata instituții publice pe care le conduc temporar ca pe propriile moșii.

Avocatul Declic a explicat, într-o intervenție la Realitatea Plus, că demersul se bazează pe prevederi ale articolului 436 din Codul Adminisativ, care intezic funcționarilor publici să se "servească de actele pe care le îndeplinesc în exercitarea atribuțiilor de serviciu pentru a-și exprima sau manifesta convingerile politic" 

Jurnalistul Mihai Belu, coordonator al site-ului adevărulzilei, a afirmat, în direct la Realitatea Plus, că în opinia sa este greu de crezut că premierul Florin Cițu era străin de gestul consilierei sale și, chiar dacă n-ar fi știut inițial, nici nu l-a sancționat înainte ca informația să ajungă în public. 

"Acolo s-a încălcat legela. Atunci când o comunitate importantă a societății civice face o astfel de reclamație, înseamnă că este o problemă reală și ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru politicieni. Din punctul meu de vedere, nu este nicio diferență între ce a făcut consillierul respectiv la Guvern, pentru Florin Cîțu si ce au făcut cele 2 angajati ale DGASPC Teleorman pentru Liviu Dragnea. (...) Nu s-a apucat de capul ei să pună sigla guvernului pe un document cu indicații de partid, iar alegațiile că n-ar fi știut Cîțu, n-ar fi stiut Vîlceanu sunt puerile, documentul a fost pus pe un grup intern de campanie, iar simpla demisie și, implicit, recunoaștere a faptei, nu înlătură celelalte implicațșii."

Decizie CRUCIALĂ în scandalul MOMENTULUI! Consilierul lui Cîțu din Guvern și-a dat DEMISIA

 

Mai multe articole despre:
florin citu mioara costin scandal document dna declic