MENIU

Premierul Florin Cîțu, prima reacție după "gafele" lui Vlad Voiculescu privind înmormântarea victimelor Covid

Florin Cîțu și Vlad Voiculescu

Premierul Florin Cîțu a avut, vineri, o primă reacție după gafele în serie ale ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, legate de înmormântarea persoanelor care au decedat din cauza sau cu diagnosticul COVID. 

„Am văzut că a făcut o declarație, apoi a venit și și-a cerut scuze. Am discutat cu el, voi mai discuta. (...) Ați văzut că vine în fața dumneavoastră aproape săptămânal cu declarații de presă. Va veni și în continuare”, a afirmat, vineri dimineață, Florin Cîțu.

Șeful guvernului a mai afirmat că, din punctul lui de vedere, situația este sub control.

„Încă gestionăm pandemia. Nu s-a terminat. Vom trage linie la final. Eu zic că, așa cum arată acum, lucrurile se îndreaptă spre bine. Am avut o perioadă mai dificilă, dar măsurile văd că au dat rezultate. Regulile rămân în această perioadă, dar am spus foarte clar că vreau de la 1 iunie să relaxăm aceste condiții.”

Șeful Guvermului a evitat să răspundă la întrebarea dacă ia în calcul să-l demită sau să-i ceară demisia ministrului Sănătății.

Joi, după o întâlnire cu toți reprezentanții cultelor din România, pentru a discuta modificarea unor reglementări referitoare la înmormântarea pacienților care au murit cu diagnosticul COVID, ministrul Vlad Voiculescu a făcut o serie de declarații eronate. 

Vlad Voiculescu, scuze și gafe în serie legate de modul în care sunt înmormântați decedații COVID