MENIU

Florin Cîțu, anunțul alarmant: În întreaga țară mai sunt 6 locuri la ATI. Un pacient internat la Foișor a murit

Florin Cîțu și Raed Arafat

Situația locurilor la ATI COVID este critică și mai sunt doar 6 paturi libere la nivelul țării, a anunțat premierul Florin Cîțu, la finalul şedinţei Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei.  

„Sunt 1531 de persoane la ATI și doar 6 locuri libere la nivel național. Trebuie să atingem această țintă de 1600 de locuri la terapie intensivă. Pe de o parte avem o evoluție pozitivă și începem să scădem, dar în același timp, în contradictoriu, avem mai multe persoane internate și la ATI. Acest val o să dureze 2-3 luni de zile și trebuie să avem toate resursele în timp ce ne ocupăm de campania de vaccinare", a afirmat premierul.

Șeful Guvernului a mai afirmat că, în acest context dificil, intensificarea procesului de vaccinare este esențială și speră ca până la jumătatea lunii să se ajungă la o capacitate de vaccinare de 100.000 de oameni pe zi. "Avem doze necesare să vaccinăm 5 milioane de oameni. Îi încurajez pe toți românii să se vaccineze”, a precizat Cîțu.

'Anunțul premierul a venit la scurt timp după ce autoritățile au comunicat un număr record de bolnavi în secțiile ATI Covid, practic peste capacitatea de cazare și tratare anunțată după cele mai noi centralizări, de aproximativ 1.500 de locuri la nivelul întregii țări.