MENIU

Premierul Florin Cîțu, întâlnire cu primarii de orașe pentru a discuta bugetul: ”Distribuția bugetară va asigura finanțările pentru bursele școlare”

Premierul României - Florin Cîțu
Premierul României - Florin Cîțu

Premierul Florin Cîţu a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întâlnire cu reprezentanții Asociației Orașelor din România (AOR). Au fost dezbătute mai multe aspecte legate de alocările necesare la nivelul orașelor mici și mijlocii, astfel încât administrațiile locale să poată asigura continuarea proiectelor de dezvoltare locală și demararea altor proiecte de interes pentru comunitățile respective.

Prim-ministrul susține interesul manifestat de reprezentanții acestor comunități pentru investiții și dezvoltare și a exprimat întreaga deschidere de a evalua cu specialiștii din ministere soluțiile propuse de aceștia. ”Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, după ce va primi acordul Comisiei Europene, reprezintă o oportunitate și pentru orașele mici și mijlocii de a atrage cofinanțările de care au nevoie pentru anumite proiecte”, a precizat prim-ministrul Cîțu.

De asemenea, premierul Florin Cîțu i-a asigurat că distribuția bugetară, așa cum este ea gândită în proiectul de buget pentru anul în curs, va asigura finanțările pentru bursele școlare și, în proporție de 90%, așa cum este prevăzut, finanțarea drepturilor persoanelor cu dizabilități și ale asistenților acestora.

Reprezentanții Asociației Orașelor din România și-au exprimat susținerea pentru măsurile de reformă pe care Guvernul le va implementa în domeniul administrației. Șeful Executivului a subliniat că această reformă vizează creșterea eficienței și performanței în administrația publică.

În privința deciziei de a menține salariile din sectorul bugetar la nivelul lunii decembrie 2020 - an cu o creștere medie de 8% față de 3% la nivelul UE, prim-ministrul Florin Cîțu a subliniat faptul că această măsură va permite evaluarea obiectivă a situației, astfel încât să fie luate cele mai bune decizii pentru a îndrepta anomaliile care s-au perpetuat în timp în aplicarea legii salarizării.

Mai multe articole despre:
florin citu