MENIU

Premierul Florin Cîțu, despre „inventarul” la bugetari: „Am descoperit sporuri despre care nu știam că există"

Florin Citu

Premierul Florin Cîțu a declarat după ședința de guvern de miercuri că a descoperit că sunt sporuri în instituțiile publice despre care nu știa că există. Premierul a spus că unele sporuri acordate bugetarilor sunt inutile, iar altele sunt date fără criterii de performanță.

„Am terminat acea analiză. Am descoperit sporuri despre care nu știam că există și în care legislația nu e respectată în ceea ce privește suma sporurilor. Urmează legea salarizării unitare pe care o vom modifica în acest an. Cea mai mare corectură din lege e că se va face legătura între performanță și venit. Vom introduce și criterii de performanță și putem să dăm și sporuri.

„Aceste sporuri de condiții vătămătoare vor dispărea. Anul acesta vom începe cu o limitare și de anul viitor vom modifica legea", a declarat Florin Cîțu.

Întrebat despre cel mai bine plătit bugetar din România, care câștigă 18.000 de euro lunar,  Florin Cîțu a declarat: „Vă dați seama că nu am informații despre cum se face salarizarea, dar ne vom uita să vedem dacă este justificat sau nu. Eu am încercat să reduc salariile al EXIM și CEC Bank, de asemenea vreau să mă uit la numărul de persoane din consiliul de administrație. Reforma despre care vorbim va include și grila de salarizare la companiile de stat. Se poate face reforma prin buget sau prin propunerea care vine de la miniștri. Dacă întârzie, vom face reforma prin buget”.

Mai multe articole despre:
florin citu