MENIU

Premierul Cîțu, chemat de PSD în Parlament pentru a da explicații pe tema bugetului

Florin Cîțu / Foto: Inquam Photos

Prim-ministrul Florin Cîțu vine astăzi în Parlament, la ora premierului, după ce PSD a cerut explicații despre bugetul pe anul 2021. Social-democrații vor să știe cum s-a construit bugetul care cuprinde plafonări și reduceri de cheltuieli, dar și ce a făcut premierul la Bruxelles, relatează Realitatea PLUS.

Dezbaterea va începe în această după-amaiză, de la ora 17:00, tema propusă de social-democrații fiind intitulată "Bugetul tăierilor: moartea economică a României".

Decizia Biroului permanent a fost luată după consultarea premierului. Un anunț în acest sens a fost făcut la începutul săptămânii trecute, mai exact pe 15 februarie, de preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, și vine după un ce purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a ieșit public cu o solicitare în acest sens.

"Am decis ca premierul Florin Cîţu să vină în Parlament, în săptămâna 15-19 (februarie - n.r.), în conformitate cu regulamentul Camerei Deputaţilor, pentru a da explicaţii. Trebuie să spună foarte clar care sunt rezultatele vizitei la Bruxelles şi de ce îşi bate joc de Planul naţional de redresare şi rezilienţă", afirma Oprea, la finalul ședinței Biroului Permanent al partidului din 15 februarie. 

Cât privește Planul naţional de redresare şi rezilienţă, senatorul PSD preciza că acesta trebuie să fie dezbătut în Parlament.

"Preşedintele Marcel Ciolacu a avut săptămâna trecută discuţii cu comisarii europeni. Toţi ne-au vorbit despre cele 14 milioane granturi, trebuie să ştim foarte clar că este o componentă importantă de împrumuturi acolo şi că acest Plan naţional de redresare şi rezilienţă trebuie să fie un efort al românilor şi atunci dezbaterea trebuie să aibă loc în Parlament. De aceea premierul Florin Cîţu trebuie să vină în Parlament şi să dea explicaţii", arăta social-democratul.